Wandelsportvereniging

Koninklijke Marine

Makoni 2016

 

Voor de 4de keer verzorgt de Danish Homeguard de Makoni-een 650 lange mars van Kopenhagen in Denemarken naar Nijmegen in Nederland.

Van 2 juli tot 17 juli doen weer enige leden van WsVKM en WSVKlu mee aan de Makoni 2016.

 

Route schema 2016

 

Datum Rute i hovedtræk Dagsetape Total
Zaterdag. 2. Juli Kastellet – Gadstrup 41,6 km 41,6 km
Zondag. 3. Juli Gadstrup – Slagelse 61,3 km 102,9 km
Maandag. 4. Juli Slagelse – Korsør – Eckernförde 19,8 km 122,7 km
Dinsdag. 5. Juli Eckernförde – Nortorf 41,2 km 163,9 km
Woensdag. 6. Juli Nortorf – Itzehoe 45,7 km 209,6 km
Donderdag. 7. Juli Itzehoe – Lamstedt 48,6 km 258,2 km
Vrijdag. 8. Juli Lamstedt – Bremerhaven 42,5 km 300,7 km
Zaterdag. 9. Juli Bremerhaven – Oldenburg 66,5 km 367,2 km
Zondag. 10. Juli Hvile- og vedligeholdelse dag i Oldenburg    
Maandag. 11. Juli Oldenburg – Werlte 52,5 km 419,7 km
Dinsdag. 12. Juli Werlte – Lingen 51,7 km 471,4 km
Woensdag. 13. Juli Lingen – Airbase Twenthe (*) 51,4 km (*) 522,8 km
Donderdag. 14. Juli Hvile- og vedligeholdelse dag på Airbase Twenthe    
Vrijdag. 15. Juli Airbase Twenthe – Eefde 57,4 km (*) 580,2 km
Zaterdag. 16. Juli Eefde – Arnhem 33,3 km (*) 613,5 km
Zondag. 17. Juli Arnhem – Nijmegen (Heumensoord) (*) 31,6 km (*) 645,1 km

 

 

Dag 16, zondag 17 juli

Nijmegen ( Lent ) bereikt.

Top, mannen en vrouwen, nu nog even de 4Daagse.

 

Dag 15, zaterdag 16 juli

De dag van Zutphen naar Schaarsbergen 33,3 kilometer. Vanmorgen zes uur gestart.

 

Sponsors bedankt ! Dit is opgehaald door de Nederlandse deelnemers van de makoni mars

 

Dag14, vrijdag 15 juli

Na een dag van rust zijn we weer onderweg. Om 4 uur vertrokken vanaf vliegbasis Twente naar Eefde. 57.4 kilometers te lopen. Smile!

We zijn weer aan de wandel. De tweede rust in Hengelvelde. 24 km zitten in de pocket.

 

 

 

Dag 13, donderdag 14 juli,

Rustdag vliegbasis Twente.

 

DAG 12, woensdag 13 juli ,

TUBANTIA-LOSSER - De 68 deelnemers aan de MaKoNi-loop van Kopenhagen naar de Nijmeegse Vierdaagse marcheerden woensdag middag via Losser Nederland in. In de stoet veel mensen uit Denemarken, Noorwegen en Zweden, maar wie goed luisterde kon ook een groot aantal Nederlandse lopers ontwaren.

In Losser werd de tijd genomen om uit te rusten, voordat de mars verder trok richting vliegveld Twente. "We nemen hier wat langer pauze om te vieren dat we Nederland hebben gehaald, voor veel mensen het land van de wandelaars", legt coördinerend vrijwilliger majoor Tommy Rasmussen uit. 

Door met de Vierdaagse
De grote mars voert de lopers in etappes van 30 tot 73 kilometer per dag van Denemarken, via Duitsland, naar Nederland. De totale afstand is 650 kilometer. In Nijmegen wordt vervolgens, na slechts een dag rust, de Vierdaagse gelopen. De Mars Kopenhagen Nijmegen vindt sinds 1971 iedere vijf jaar plaats.


11:00 uurNog een paar km te gaan en we passeren de grens bij Losser.

 

DAG 11, dinsdag 12 juli ,Vandaag lopen we 51,7 km van Werlte naar Lingen. Morgen verlaten we Duitsland en komen we aan in Nederland.

Tiende wandel dag MaKoNi 2016. We gaan weer als een speer. Deze laatste dag in Duitsland is volbracht, tenminste morgen lopen we nog even in de Heimat en gaan hup naar Enschede met binnenkomst in Losser. Rond 12.00 uur hopen we bij de brandweer kazerne aan te komen.
Vandaag hebben 53 Klicks op de teller en 14.45 uur binnen in Lingen en overnachten in de Hauptschule.

 

DAG 10, maandag 11 juli, Oldenburg-Werlte 52,5 kilometer

Nog 7 kilometer te gaan en deze wandeldag is weer ten einde. Om kwart voor drie aangekomen op eindbestemming "Wertle". Rond de 54 km en de 400 km grens gepasseerd. Morgen naar Lingen en kunnen we zeggen morgen zijn we in Nederland

 

Dag 9, zondag 10 juli, Rustdag

MaKoNi 2016, rustdag. De koffie is op. Met Chiel Kup Jan van Laar Jannes Aalders Lex Meeusen

 

 

Dag 8, zaterdag 9 juli, Good morning everyone!
Today is the killer of The Makoni. 66.5 km from Bremerhaven to Oldenburg. Leaving at 4 am. 5 resting points. Need say no more.

Tweede rust nu zo'n 25 km erop zitten. Na de pauze gaan we met de pont de Wezer oversteken.

Girlpower, met Puck en Mirjam

Vierde rust en het is zwaar deze dag. Nu nog 20 km te gaan. Nog een rust net in Oldenburg dan nog dwars door deze stad. Op naar het eindpunt.

 Voltooien van de 66,5 kilometers wordt gevierd met rode wijn en hoofd lichtjes.

 

 Dag 7 vrijdag 8 juli, De dag Bremerhaven. Ik had vandaag weinig tot geen Internet. Dus geen verslag kunnen doen van de rustpunten. Voor vandaag stond ongeveer 42 Km op het program. Dat is gelukt en we hebben moeten betreuren dat een collega het heeft moeten opgeven met een scheenbeen blessure. Er zijn in de groep veel mensen die last hebben van de scheenbenen, hopelijk zal het bij hen herstellen.
Morgen vertrekken we om vier uur naar Oldenburg. Een tocht van rond de 70 km. Dus heavy. We gaan er weer voor, we zullen zien.

 

 

Dag 6 donderdag 7 juli, Het weer is goed. Dus er tegen aan vandaag en op naar Lahmstedt.

Tweede rust na de oversteek met de pont. Elbefährt.

 

Na 48 km zijn wij om half drie aangekomen in Lamstedt met ontvangst van de plaatselijke burgemeester. Nu geïnstalleerd in de sporthal. En alles weer in order maken voor morgen. Met ons Chiel Kup Jan van Laar en mijzelf en de anderen is deze wederom zware dag goed verlopen. Dus geen uitvallers, gelukkig. Morgen dag zeven en op voor een 42 Km naar Bremerhaven. I said good luck.

Jan van Laar-Assisteren met koken, (beetje energie over)? — in Wischhafen.

 

 DAG 5, Woensdag 7 juli, Morning! Om vier uur vanmorgen

verlieten de lopers Waldheim Am Brahmsee - een leuke plaats in The middle of nowhere. Vandaag gaat de route van het Makoni team naar Itzehoe over 45,7 km, wat de totale tot nu toe afgelegde afstand op 210 km brengt.Hopefully without to much rain.

Dag 5 zit er op. We zijn in Itzehoe aangekomen om 13.00 uur. Onze slaapplaatsen zijn de asiel containers op het plaatselijke asielzoekcentra. Een slaapplaats voor 2 personen. Dus lekker een vast bedje.
De wandeltocht begon met veel regen en wind. Tussendoor kwam de zon om de hoek kijken. Veelvuldig regencape aan en weer uit. De voeten doornat maar gelukkig geen blaar opgelopen. Pff. Nu rust. Douchen en een paar biertjes nuttigen. Morgen een nieuwe dag

Dag 4, dinsdag 5 juli, Dinsdag 5 juli, Goodmorning! After a short day yesterday with only 20 km, we are ready for the next 42 km from Eckernförde to Nortorf. We are leaving at 4 am.

Aan gekomen in padvinderij locatie. Mooi snel gelopen vandaag. Wel vermoeiend. Vanmorgen met de pont het Kielerkanaal overgestoken. Nu omkleden en een biertje en rusten.

 

DAG 3,maandag 4 juli, Om 2 uur opgestaan en om 3 uur gestart met lopen. Om 8 uur na 20 km vandaag gereed om over gevaren te worden. Om 16 uur in Eckenforde.

 MAKONI aankomst op Eckenförde-Duitsland

 

 Dag 2 zondag 3 juli, vandaag vertrek om 4 uur voor een ruime 60 kilometer.

Claudia Olthof zorgt voor verzorging van het Nederlandse detachement

 

 

Dag 1,zaterdag 2 juli, zit er op. Morgen een kleine zestig kilometers te gaan. Word een kort nachtje. Gaat goed overigens. Met Chiel Kup , Jan van Laar, Mirjam van der Vinne en nog vele anderen.

To day is a special day. We passed the Queens residence, Amalienborg, in Copenhagen on our way to Frederiksberg Castle. Give a warm welcome to the group of 71 welltrained walkers from Denmark, The Netherlands, Norway and Sweden.

 Thank you for following us on our way to Nijmegen. We will need your support!